Kde vám budou nejvíce chutnat speciality české kuchyně? V Pivovarském dvoře Chýně u Prahy

13.08.2020

Pro vyhládlé turisty, hladové rodiny s malými dětmi a příznivce cyklistiky Pivovar Chýně u Prahy zhotovuje klasická polední menu a různé speciality české kuchyně. Objekt pivovarského dvora byl před mnoha lety součástí hospodářských budov kláštera a chovala se v jeho prostorách hospodářská zvířata. Dnes se v pivovaru nachází moderní restaurace s dětským koutkem Praha, pivnice s tradičním pivem, relaxační místo a rychlé občerstvení.

Pivovarský dvůr Chýně u Prahy
Pivovarský dvůr Chýně u Prahy

Pivovar má výtečnou polohu přímo na stezce pro cyklisty, návštěvníci si na zahrádce zamlouvají nejlepší domácí bramboráčky, daňčí klobásky, steaky, domácí limonády pro nejmenší děti a pivo - polotmavou dvanáctku pro všechny dospělé. Originální restaurace s dětským koutkem Praha je postavena zejména pro rodiny s ratolestmi, které se mohou v dětském koutku těšit na různé legrační akce, jako je třeba pohádková babička, maluje se barevně na obličej, je postavěn hrad ke skákání, děti se zabaví na bublinkové diskotéce či při soutěžním odpoledni. Organizují se tady i narozeninové party pro děti a večírky doplněné o bohaté občerstvení. Blízké Letiště Václava Havla v Ruzyni je ideální příležitostí pro turisty, již si mohou zpříjemnit čekání na let v restauraci pivovaru.

Výtečné polední menu a speciality české kuchyně se prokládají lahůdkami, jako jsou například grilovaná masa, samozřejmě pečené koleno na pivu, pivovarský guláš, dobrá pečená žebra, tatrák dělaný z pravé svíčkové, rozmanité steaky ze speciálních druhů masa, chystají se hody postaročesku, v jídelním lístku je i králičí špíz, kachní speciality i husí speciality, skvělá hovězí svíčková, chutná svíčková z telecího masa nebo výtečná svíčková na smetaně. Veškeré polední menu obsahuje polévku a hlavní chod již za 85 korun českých. Piva z menu jsou kvasnicová, kvašená spodem i nefiltrovaná svrchně. Při vaření piva se zachovávají klasické české výrobní postupy a využívají se tradiční technologie, a to s využitím sladu, stejně jako vody i chmele. Proto je pivo český světlý ležák obvyklé světlé, kvasnicové pivo vyrobené z českých produktů, kořeněné chmelem z Žatce.